Naturalne kosmetyki z róży, lilii wodnej i ylang-ylang

Naturalne kosmetyki z róży, lilii wodnej i ylang-ylang

Redakcja

2017-03-10

brak komentarzy

Zachwycają różnorodnością barw a także rzeźby, uwodzą zapachem. Same okazują się symbolem piękna a także dbają również o naszą urodę. Kwiaty przynależy do najcenniejszych substancji perfum, kremów, szminek, toników.

Róża – królowa kwiatów

Z jej płatków produkowany okazuje się olejek (najmniej alergizujący spośród popełnionych olejków eterycznych). Ma cech antyseptyczne a także przeciwzapalne. Koi cerę wrażliwą, a zmęczonej zwiększa poziom blasku. Zbawiennie rzutuje na rozszerzone naczynka krwionośne, umacnia je a także redukuje zarumienienia. Dodatkowo uatrakcyjnia stan starzejącej się cery – spłyca niedoskonałości a także pobudza jej elastyczność. A dodany do kremów pod oczy redukuje cienie a także opuchlizny.

Z kolei woda różana (pozostałość po trakcie destylacji płatków) okazuje się bogata w biolfawonoidy a także lotne olejki eteryczne. Działa aseptycznie, przeciwzapalnie a także kojąco. Oczyszcza, uatrakcyjnia zdenerwowanie cery, odpowiada za jej rozsądny kolor. Jest rewelacyjnym tonikiem do każdej skóry, bo nie narusza ochronnej warstwy hydrolipidowej cery.

Z wody mineralnej różanej można przygotowywać okłady na wyczerpane powieki a także zaczerwienione spojówki. Efektywnie łagodzi zaczerwienienia oczu, zwiększa poziom ich blasku.

Lilia wodna – kwiat określany lotosem

Lilia kojarzy się z niewinnością a także czystością. Wyciąg z kwiatów a także nasion używany okazuje się w produktach niwelujących niedoskonałości mimiczne, bo posiada cechy odprężające – po zaaplikowaniu kremów z lilią wodną skóra staje się jedwabista w dotyku, nawilżona, jędrna a także zrelaksowana. Wyciąg z lotosu zazwyczaj łączony okazuje się z wyciągiem z bambusa, który posiada umiejętność pobudzania wewnątrzkomórkowej zmiany metaboliczną. Duet tych roślin odświeża a także rozświetla skórę, można go odnaleźć szczególnie w żelach pod natrysk, balsamach do ciała czy lekkich kremach do twarzy. W szamponach ma właściwości regenerujące.

Ylang-ylang – odpręża umysł a także organizm

Egzotyczny kwiat o odurzającym zapachu cieszy się opinią afrodyzjaku. Ma cechy antyseptyczne a także nawilżające, stabilizuje wytwarzanie sebum. Można go odnaleźć w produktach do skóry tłustej a także trądzikowej i zalecanych do pielęgnacji przetłuszczających się a także wypadających włosów. Wykorzystywany okazuje się również w olejkach do masażu a także balsamach i preparatach antycellulitowych.


Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

Uroda